top of page
  • yaronmaof

מבנה הנהלת רשות שדות התעופה

לצורך הקמת מבנה הנהלת רשות שדות התעופה החדש, תכנן משרדנו בנין בן 5 קומות בשטח של 13,500 מ"ר באזור התמך המזרחי בנתב"ג בצמוד לחדר האוכל הקיים. המבנה ממוקם בין הכיכר הראשית והחניון הפתוח ובו מתוכננות שתי כניסות.



כניסה ציבורית ראשית המאפשרת תנועה נוחה אל חדר האוכל לאורך ארכדת הצללה מקומרת. כניסת עובדים יומיומית ממגרש החניה הצמוד אל בין אגפי המבנה. המבנה מתוכנן ע"פ סכמת תנועה פשוטה וברורה המתחילה באטריום הראשי, אליו מתנקזות שתי הכניסות של הבניין.


מן האטריום בן חמש הקומות משתרעים שני האגפים של המבנה המזרחי לעבר חדר האוכל והמערבי לאורך הכביש.


כל אגף בנוי מחדרי משרדים מודולריים עבור מחלקות הארגון ושני פרוזדורים פנימיים המקיפים את גרעין האגף ופונקציות התמך הנלוות אליו. בקצה כל פרוזדור נמצאת יחידת סמנכ"לות ממודרת אליה צמודים ממ"מ המשמש חדר ישיבות וגרם מדרגות בטיחות. בהתאם להנחיות התב"ע תוכנן גג המבנה מפח אלומיניום מקומר המלווה בשני מישורים מרחביים, את החזית הדרומית ומשמש גם להסתרת המערכות הטכניות שעל הגג. במהלך החיפוש אחר שפה עיצובית שתבטא את חדשנות המבנה ואת המוטיב התעופתי הגלום בו ניצלנו את כיוון המגרש והגאומטריה של המבנה כדי ליצור חזית קיר מסך המשכי המשלב אלמנט הצללה יחיד במינו. אל מערכת התליה המחוברת למסך, מעוגנים לוחות של תאים פוטוולטאים המסודרים וורטיקלית לאורך החזית, בהפניה זוויתית כלפי השמש. אלמנטים אלו מיצרים חזית דרמטית בעלת מראה טכנולוגי מורכב. השימוש בתאים פוטוולטאים כאלמנט אדריכלי מרכזי – מעבר לתפקיד הטכני של ייצור חשמל מאור השמש- טרם בוצע עד כה בארץ ויש לו ניסיונות ספורים בעולם.


תכנון החזית מאפשר חיסכון אנרגטי כפול- גם באופן פסיבי ע"י אלמנטים של ההצללה וגם באופן אקטיבי ע"י פעולת התאים הפוטוולטאים. חזיתות המבנה הפונות לצפון בנויות מחיפוי לוחות פריקסט בטון עם חלונות גדולים שקועים המכניסים אור שמש לא ישיר.


הפרויקט שמתוכנן על ידינו במסגרת תכנון כוללני ייצא לביצוע באפריל 2018 ובנייתו אמורה להסתיים בשנת 2021.




המזמין: רשות שדות התעופה

מיקום: נמל התעופה בן גוריון

שטח: 13,500 מ"ר

הדמיות: Totem


7 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page